Κωσταρελος Χρηστος - Ελληνας σχεδιαστής μόδας
 

Κωσταρέλος Χρήστος

 

O Χρήστος Κωσταρέλος γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας.  Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο της μόδας έγινε σε νεαρή ηλικία, αφού και οι γονείς του προέρχονταν από τον κλάδο αυτό. Σπούδασε σχέδιο μόδας στη Σχολή μόδας Dimitrelis School of Fashion στην Ελλάδα και στη συνέχεια σχεδιασμό θεατρικού κοστουμιού στο London College of Fashion, στην Αγγλία.

Το τέλος της δεκαετίας του '90 βρίσκει το atelier Christos Costarellos να κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική μόδα. Το ξεκίνημα είναι πολύ επιτυχημένο και πολλά υποσχόμενο, με την πρώτη συλλογή pret a porter να είναι αφιερωμένη στην δεξιοτεχνία του moulage συνδυασμένη με τεχνικές υψηλής ραπτικής. Από την αρχή,  οι δημιουργίες του σχεδιαστή προτιμώνται από πελάτες ξεχωριστής αισθητικής. Το έμφυτο ταλέντο στο φίνο σχέδιο, η ιδιαίτερη ακρίβεια στις λεπτομέρειες και οι, εξαιρετικής ποιότητας, τεχνικές τον συγκαταλέγουν ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες σχεδιαστές μόδας με διεθνή αναγνώριση.

Μέχρι το 2000, η γραμμή παραγωγής του εμπλουτίστηκε με δύο νέα ατελιέ, η οποία παρείχε την απαραίτητη ροή για την ανάπτυξη των συλλογών και των μοναδικών δημιουργιών κατά παραγγελία. Το 2005 εντάχθηκε στην συλλογική προσπάθεια της Ένωσης  Ελλήνων Σχεδιαστών μόδας, στο λανσάρισμα της Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας. Οι επιδείξεις  του κέρδισαν εξαιρετικές κριτικές και ο Χρήστος Κωσταρέλλος ενίσχυσε την Ελληνική σκηνή μόδας με την ποιότητα της δουλειάς του και τις  ιδιαίτερες δημιουργικές τεχνικές του.

 

 

Έμπνευσή του αποτελεί το πνεύμα της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας και οι συλλογές του διέπονται πάντα από την γυναικεία φινέτσα: δημιουργίες αφοσιωμένης και λεπτομερούς δεξιοτεχνίας, εμποτισμένες με την αύρα αιθέριων ονείρων.

Κεντρικό atelier και παραγωγική μονάδα στην Αθήνα, showroom στο Παρίσι και τη Νέα Υόρκη, πετυχημένη παρουσία στις σπουδαιότερες εβδομάδες μόδας σε Νέα Υόρκη και Παρίσι καθώς και ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών με περισσότερα από 60 σημεία πώλησης ανά τον κόσμο όπως το Harrods, Moda operandi και Harvey Nichols αποτελούν τους «πρεσβευτές» της παρουσίας του  Χρήστου Κωσταρέλλου  στο χώρο της μόδας.

"H δημιουργική μου έκφανση παίρνει τη μορφή νοητής γέφυρας που συνδέει το παρελθόν με στοιχεία από το παρόν για να υλοποιηθούν οι ιδέες για το μέλλον."